Za pravilno delovanje te strani mora biti javascript omogočen.

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Spletno trgovina goba.eu upravljamo v podjetju  MycoMedica d.o.o. in Vam zagotavljamo hitro dobavo, ugodne pogoje in vedno dosegljiv kontakt, kjer lahko dobite dodatne informacije o produktih in storitvah, ki jih tržimo. Zagotavljamo tudi varstvo vaših osebnih podatkov, posredovanih tako pri sami registraciji kot tudi pri nakupu preko spletnega mesta.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine goba.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.  Spletno trgovino goba.eu upravlja podjetje MycoMedica d.o.o., katero delovanje obravnavajo splošni pogoji poslovanja, pravice uporabnika ter poslovni odnos med MycoMedico d.o.o., kupci in trgovci.

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, pri katerih se upoštevajo podatki, posredovani ob registraciji in oddaji naročila ali oddaji naročila brez registracije. Pri tem je fizična oseba vsak uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Kupec z ali brez registracije potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja, objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na spletnih straneh www.goba.eu.  Družba MycoMedica d.o.o. in fizične osebe medsebojne obveznosti urejajo s temi splošnimi pogoji in Zakonom o varstvu potrošnikov.

MycoMedica d.o.o. in pravne ter fizične osebe, ki opravljajo pridobitno dejavnost, medsebojne obveznosti urejajo s sprejemom splošnih pogojev ob izvedbi registracije ali sprejemom pogojev ob samem nakupu.

Našim kupcem zagotavljamo skrben in ažuren vnos točnih informacij o naši ponudbi, skrb za tehnično in pravno varnost naših obiskovalcev in kupcev ter posluh za potrebe le-teh, prizadevamo pa si tudi za reševanje kakršnihkoli nastalih težav.

 

OBVESTILO O ZASEBNOSTI

Z vpisom podatkov omogočite podjetju MycoMedica d.o.o., Podkoren 72, 4280 Kranjska Gora, da zbira in obdeluje posredovane osebne podatke.
Uradna oseba podjetja je Marija Gregori, dosegljiva na elektronskem naslovu: orders@goba.eu.

Obdelava podatkov:
Z vpisom vaših osebnih podatkov se strinjate, da o vas zbiramo osebne podatke, ki ste nam jih posredovali. Osebni podatki, ki jih zbiramo so ti, ki jih vpišete.

Namen in uporaba osebnih podatkov:
Osebne podatke zbiramo, vodimo, hranimo, obdelujemo in uporabljamo ter vam na njihovi podlagi pošiljanjamo morebitne e–novice ali morebitna informativna sporočila. Posredovanih osebnih podatkov ne bomo uporabili za drug namen.

Pravna podlaga:
Osebne podatke zbiramo na podlagi vašega soglasja.

Shranjevanje osebnih podatkov:
Osebne podatke hranimo do preklica. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem.

Posredovanje osebnih podatkov:
Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih ne bomo javno razkrili. Osebnih podatkov ne bomo posredovali v tretjo državo ali organizacijo.

Vaše pravice:
V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov.
Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite ime, priimek ter elektronski naslov.

Zahtevo lahko pošljete na elektronski naslov: orders@goba.eu ali po pošti na naslov:
MycoMedica d.o.o.
Podkoren 72
4280 Kranjska Gora
V primeru spora imate pravico vložiti ugovor pri podjetju MycoMedica d.o.o. ter pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.

 

ZAUPNOST PODATKOV

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na spletnem mestu www.goba.eu ali kako drugače (preko telefona, e-pošte, v primeru pomoči uporabnikom pri registraciji, itd.), so strogo zaupni in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Zakonom o varstvu potrošnikov. Družba MycoMedica d.o.o.. jamči, da bodo na ta način zbrani podatki namenjeni izključno uporabi družbe MycoMedica d.o.o.. in ne bodo predani v roke tretje osebe ali bili kakorkoli drugače zlorabljeni.

Spletna trgovina goba.eu  pod vodstvom družbe MycoMedica d.o.o., kot upravljalec vodi, vzdržuje in nadzoruje zbirko osebnih podatkov posameznikov in članov spletne trgovine goba.eu v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1).

Upravljalec zbirke podatkov vodi evidenco zgolj za potrebe evidentiranja vodenja evidence priprave posebnih ugodnosti za člane in obveščanje o posebnih akcijah, povezanih z delovanjem spletne trgovine www.goba.eu.

Za namene kontaktiranja posameznik ali član dovoljuje uporabo različnih komunikacijskih kanalov, kot npr. osebna pošta in elektronska pošta.

Navedene in zbrane podatke spletna trgovine goba.eu, katero upravlja družba MycoMedica d.o.o. obdeluje za lastne potrebe in jih ne bo posredovala drugim fizičnim in pravnim osebam.

V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost ažuriranja podatkov ter lahko od upravljalca zahteva trajno ali začasno prenehanje uporabe njegovih osebnih podatkov.

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a)      identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

b)      kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

c)      bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

d)      dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

e)      pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

f)       vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene,

g)      način plačila in dostave,

h)      rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,

i)        pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

KOMERCIALNI POGOJI

Objavljene cene se lahko spremenijo kadarkoli brez predhodnega obvestila. Za posamezne nakupe veljajo cene v trenutku, ko je naročilo oddano. Ura in čas oddaje sta vidna tako v prejetem elektronskem sporočilu, kot tudi na uporabnikovem naročilu samem. Ugodne ponudbe, razprodaje, akcije in ostale ponudbe veljajo do prodaje zadnjega artikla oziroma najdlje do navedenega roka, ki je posebej naveden ob oglasih ali akcijah.

Pred nakupom vedno preverite cene na goba.eu, saj so cene v naših aplikacijah za Facebook in ostale socialne medije zgolj informativne narave.

Cene so predstavljene kot Redne cene in Spletne cene, oziroma Akcijske cene. Redne cene so priporočene prodajne cene proizvajalca, torej cene, ki jih oblikuje ponudnik sam. Spletna cena oz. Akcijska cena je cena, ki velja za nakup, opravljen preko spleta v primeru celotnega (100%) plačila po povzetju.

Vse cene veljajo za en (1) kos, razen v primeru, da je navedeno drugače. Pri enem nakupu je prav tako mogoče uveljaviti en sam popust.

Popusti se ne seštevajo, razen v primeru, kadar se nakup pogojuje z nakupom dveh ali več artiklov hkrati. V primerih uveljavljanja več popustov hkrati za določitev prodajne cene program avtomatično izbere in uporabi najvišji popust. Cene so objavljene v uradnem ceniku na sedežu podjetja MycoMedica d.o.o.. Pri tem se za cenik prav tako upošteva objava cen na spletnem portalu www.goba.eu. Cene vseh objavljenih izdelkov in storitev v spletni trgovini goba.eu so prikazane v EUR in vsebujejo DDV. V kolikor določenega izdelka ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, vsekakor pa o spremembah cen vedno obvestimo uporabnika.

 

NAČINI PLAČILA

Naročilo plačate dostavljavcu z gotovino, ko vam le-ta dostavi naročeno blago. Celotna kupnina in stroški dostave so navedeni v naročilu, in držijo, razen če ni bilo kasneje kako drugače dogovorjeno.

Spletna trgovina goba.eu kupcu izda potrdilo naročila preko e-pošte ter v tiskani obliki ob dostavi artikla, kjer so navedeni stroški dostave ter naročenega artikla. Naročilo, ki ga je uporabnik izvedel, ostane shranjeno na strežniku ponudnika in uporabniškem vmesniku.

Blago je v lasti podjetja MycoMedica d.o.o., dokler vse obveznosti s strani kupca niso poravnane. V primeru, da kupec ne izpolnjuje svojih finančnih in drugih obveznosti, je družba MycoMedica d.o.o. upravičena dobavljeno in neplačano blago vzeti nazaj brez oviranja s strani kupca. Kupec je v tem primeru na zahtevo družbe MycoMedica d.o.o. dolžan vrniti dobavljeno in neplačano blago.

 

DOBAVNI ROK

Večino proizvodov, ki so objavljeni v spletni trgovini goba.eu in jih imamo na zalogi, vam bomo po prejetem plačilu dobavili v roku petih delovnih dni. Lahko se zgodi tudi, da celotne količine naročenih izdelkov kdaj ne bomo imeli na zalogi. V tem primeru je upravitelj spletnega mesta dolžan stranko o tem obvestiti po telefonu ali elektronski pošti.

Spletna trgovina goba.eu, ki jo upravlja družba MycoMedica d.o.o. si pridržuje pravico do podaljšanja dobavnega roka v primeru višje sile (t.j. požar, potres, poplave, vojne, stavke, neurja, prometni zastoji, državni ukrepi, drugi nepredvidljivi dogodki), ki lahko dobavo naročenega blaga bistveno otežijo ali onemogočijo dostavo. MycoMedica d.o.o. je ob nastanku ali prenehanju višje sile nemudoma dolžna obvestiti stranko in se dogovoriti za nov termin dostave.

 

PREVZEM IN DOSTAVA BLAGA

Omogočamo vam dostavo blaga preko ponudnikov paketne distribucije, s katerimi imamo podpisano pogodbo. Ti blago dostavijo do kupca v vse kraje Slovenije. Ponudnika paketne distribucije lahko izbere spletna trgovina goba.eu, katero upravlja družba MycoMedica d.o.o.

Nosilec stroškov dostave je kupec, razen v primeru brezplačne dostave, ki je posebej definirana. Družba MycoMedica d.o.o. prav tako ne nosi odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljalca (paketne distribucije).

 

POŠKODBE PRI TRANSPORTU

Stranka je pri prevzemu pošiljke dolžna pregledati njeno vsebino. S podpisom dobavnice ta namreč potrjuje količino in vrsto prevzetega blaga, kajti kasnejših reklamacij glede količine in vrste blaga ne upoštevamo. V primeru poškodbe pošiljke je stranka dolžna celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelke) reklamirati pri dostavljavcu, kateri je obvezan rešiti reklamacijo na svoje stroške v primeru, da se mu dokaže odgovornost. O poškodbi pošiljke se obvesti tudi družbo MycoMedica d.o.o.

 

ODSTOP OD NAROČILA IN VRAČILO BLAGA

Fizične osebe, ki v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov v spletni trgovini MycoMedica d.o.o. uspešno opravijo naročilo, pri tem pa se strinjajo z navedenimi splošnimi pogoji, imajo pravico, da v petnajstih (15) dneh od prejema pošiljke na kontaktni naslov sporočijo, da odstopajo od svojega naročila, lahko tudi brez navedbe razloga za svojo odločitev, vrnitev prejetega naročila na naš naslov pa se pri tem šteje za sporočilo o prekinitvi naročila. V tem primeru mora kupec prejeto blago na naš naslov vrniti najkasneje v tridesetih (30) dneh od prejema pošiljke.

Prejeto blago je kupec v tem primeru dolžan vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali pa se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z vračilom, je strošek vračila blaga.

Izdelki v primeru vračila prav tako ne smejo biti poškodovani ali ne smejo imeti odstranjenih etiket. V kolikor kupec izdelek začne uporabljati, izgubi pravico do odstopa naročila. Vrnjen artikel mora biti poslan v originalni embalaži s kopijo računa in vso dokumentacijo, ki izdelku pripada. V kolikor dobavitelj ali spletna trgovina ugotovita drugače, je paket poslan nazaj, strošek dostave pa krije kupec.

Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost ter v primerih, ko nakup ni izveden na osnovi oddanega naročila, določila prejšnjih 2 odstavkov ne veljajo. Morebitne zahtevke za vračilo blaga bomo v teh in podobnih primerih obravnavali posamezno.

Pri vračilu artiklov, kjer so bila koriščena sredstva z gobe.eu računa ali promocijske kode, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ob vračilu ne vrnejo, temveč se vrne le vplačan znesek. Prav tako se sredstva ne vrnejo na račun kupca, razen v primeru, če je bil koriščen goba.eu darilni bon. Ta se upošteva kot plačilno sredstvo in se ob vračilu blaga vrne na uporabnikov goba.eu račun, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika.

Vračilo plačila bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema zavrnjenega artikla, ki je vrnjen nepoškodovan in v nespremenjeni količini, na naslov trgovca goba.eu. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.

 

MNENJA IN KOMENTARJI UPORABNIKOV

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov so del funkcionalnosti trgovine in so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih je upravitelj spletnega mesta dolžan pregledati. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so v kakršnemkoli smislu žaljivi ali pa po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

 

VARSTVO OTROK

Oglasna sporočila bodo upoštevajoč starost jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Minimalna starost za nakup je 18 let.

Pomembno

  • Ko vračate artikel v reklamacijo ali garancijo prodajalcu MycoMedica d.o.o., morate priložiti kopijo računa
  • Naslov za vračilo blaga prodajalcu je MycoMedica d.o.o, Podkoren 72, 4280 Kranjska Gora
  • Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (varna embalaža).
  • Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
  • Če uveljavljate garancijo, boste popravljeno blago prejeli najhitreje, če garancijo uveljavljate neposredno pri proizvajalcu.

Če se vam porajajo dodatna vprašanja, vas vabimo, da nas pokličete ob delavnikih med 8 in 16 uro na tel 031 893 262 ali nam pišete na orders@goba.eu.