Za pravilno delovanje te strani mora biti javascript omogo─Źen.

Hericium erinaceus

Ta izdelek vsebuje to vrsto gobe Prehranska dopolnila iz resastega bradovca (Hericium erinaceus) Hericium erinaceus ali resasti bradovec je izredno okusna in cenjena jedilna ter medicinska goba, ki raste na lesu podrtih dreves predvsem na severni zemeljski polobli (Evropa, vzhodna Azija, severna Amerika). Njena neobi─Źajna oblika je navdihnila ob─Źudovalce, ki so jo zaradi nje poimenovali [...]

Ta izdelek vsebuje to vrsto gobe

Prehranska dopolnila iz resastega bradovca (Hericium erinaceus)

Hericium erinaceus ali resasti bradovec je izredno okusna in cenjena jedilna ter medicinska goba, ki raste na lesu podrtih dreves predvsem na severni zemeljski polobli (Evropa, vzhodna Azija, severna Amerika). Njena neobi─Źajna oblika je navdihnila ob─Źudovalce, ki so jo zaradi nje poimenovali z nenavadnimi imeni: levja griva, opi─Źja glava, opi─Źja goba, medvedova glava, bela brada, je┼żasta goba, resasti bradovecÔÇŽ Na japonskem je znana predvsem kot Yamabushitake, na kitajskem pa jo imenujejo Shishigashira – ┬╗levja glava” in Houtou ÔÇô ┬╗otro┼íka opica┬ź.

Med aktivne komponente gobe resasti bradovec ┼ítejemo za gobe tipi─Źne beta glukane, tako imenovani HEP3 sodi med farmakolo┼íko bolj zanimive 1-3D-beta glukane. V tej gobi najdemo tudi fitosterine, kot sta beta sitosterol in ergosterin. Goba resasti bradovec (Hericium erinaceus) vsebuje esencialne mineralne snovi in elemente v sledovih (Zn, Fe, Se, Ge itd.), niacin, biotin, vitamin D, kot tudi razli─Źne polisaharide in polipeptide. Zaradi kvalitetne aminokislinske sestave ima ta vrst gobe v primerjavi z drugimi jedilnimi gobami (┼íampinjoni, ostrigarji in ┼íitake) najvi┼íjo biolo┼íko vrednost in je zato pri vegetarijanskem na─Źinu prehranjevanja kakovosten nadomestek mesu. V tradicionalni medicini jo zaradi njenega delovanja izredno cenijo in imenujejo “Naravna hrana za nevrone”.

Sestavine
Hericium erinaceus (prah) Hericium erinaceus*
Hericium erinaceus K (kapsule) Hericium erinaceus*, celuloza

*iz ekološke pridelave

Priporo─Źen dnevni vnos in uporaba
Hericium erinaceus (prah)
– eno do dve ┼żli─Źki dvakrat dnevno po jedi┬á z nekaj teko─Źine
Hericium erinaceus K (kapsule)
– tri kapsule dvakrat dnevno po jedi z nekaj teko─Źine

Neto te┼ża
Hericium erinaceus (prah)– 100g
Hericium erinaceus K (kapsule) – 70g (140 celuloznih kapsul po 500mg)

Pripravek slu┼żi le kot prehransko dopolnilo in ne nadomestilo zdravil. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnote┼żeno in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom na suhem in hladnem mestu. Priporo─Źene dnevne koli─Źine oziroma odmerka se ne sme prekora─Źiti. Pomembna sta raznolika in uravnote┼żena prehrana ter zdrav na─Źin ┼żivljenja.

preh_dopolnila-1 preh_dopolnila-2 preh_dopolnila-3
Resasti bradovec (Hericium erinaceus)