Za pravilno delovanje te strani mora biti javascript omogočen.

O nas

MycoMedica d.o.o. je visokotehnološko podjetje, v katerem razvijamo nove tehnike gojenja medicinskih in jedilnih gob ter prehranskih dopolnil iz njih.

Smo visokotehnološko podjetje, ki se ukvarja z gojenjem medicinskih gliv in gob in proizvodnjo prehranskih dopolnil iz njih. Posedujemo znanje in tehnologije za gojenje in predelavo le-teh v visokokakovostna prehranska dopolnila, katere smo pridobivali in razvijali zadnjih 15 let. Mnogo tehnik je bilo razvitih med najrazličnejšimi znanstvenimi študijami, znanstvenimi in raziskovalno razvojnimi projekti tako doma kot tudi v tujini. Sodelujemo s številnimi znanstvenimi inštitucijami in podjetji s področja

Izolacija glivne kulture

Naša osnovna težnja je gojiti gobe in izdelovati produkte iz njih popolnoma neodvisno od drugih, na okolju prijazen način ter najvišje kakovosti za končnega potrošnika. Nikoli nas namreč ni pritegnil način, katerega se poslužuje večina prodajalcev prehranskih dopolnil, to je, kupiti poceni surovine z Vzhoda, jih zapakirati v izdelek, nato pa vršiti le marketing in poizkusiti iztržiti čim več. Za razliko od drugih imamo pri nas popoln nadzor nad proizvodnjo izdelka, od začetne kulture glive, sestave substratov, na katerih rastejo gobe, načinov končne predelave gob v prehranska dopolnila, kot tudi testiranj le-teh. Ker poznamo in kontroliramo vsak detajl izdelave naših izdelkov, lahko za takimi izdelki stojimo v popolnosti in resnično z gotovostjo svetujemo končnemu uporabniku glede uporabe.

onas-3onas-5onas-6onas-7onas-8onas-10Nekatere vrste gob, ki jih gojimo pri nas

Naša proizvodnja je organizirana na način, ki najmanj škodljivo vpliva na okolje, kar pomeni, da ne uporabljamo plastičnega potrošnega materiala za enkratno uporabo, poslovne prostore ogrevamo izključno z obnovljivo lesno biomaso, vse substrate gob pa po uporabi kompostiramo ter uporabimo za gojenje vrtnin. Tak način proizvodnje zagotavlja izredno majhne količine odpadkov, katerih ni mogoče reciklirati. V proizvodnem procesu naših izdelkov polek vsakdanjih čistil ne uporabljamo nikakršnih kemičnih preparatov . Ker se zavedamo, da je kakovost konvencionalnih surovin iz dneva v dan bolj vprašljiva zaradi uporabe najrazličnejših pesticidov v kmetijstvu, v naši proizvodnji uporabljamo izključno 100% ekološke surovine, katere nam dobavljajo izključno preverjeni dobavitelji iz Evropske Unije. Naša proizvodnja je locirana v mirnem naravnem okolju Zgornjesavske doline, kar po našem prepričanju še dodatno povečuje kvaliteto naših proizvodov.

Prehranska dopolnila iz zdravilnih gob v razsutem stanju dobavljamo številnim farmacevtskim podjetjem doma in v tujini za uporabo v njihovih izdelkih, za nekatera podjetja pa po naročilu izdelujemo proizvode za njihove lastne blagovne znamke.

onas-13Posedujemo največjo zbirko zdravilnih in gojenih gob v Sloveniji

Lastno blagovno znamko GOBA®, ki vsebuje visoko kakovostne izdelke iz gob tako za humano uporabo kot tudi za lajšanje tegob domačih živali, tržimo preko domačih, kot tudi distributerjev v tujini.

Kakovost naših izdelkov je potrjena tako s strani našega laboratorija, s strani javnih certificiranih laboratorijev za kontrolo kakovosti, certificiranih laboratorijev iz tujine, kot tudi s strani domačih in tujih raziskovalnih inštitucij. Za nas najvažnejša potrditev kakovosti pa je nedvomno izredno veliko število zadovoljnih strank, katerim naši izdelki pomagajo na najrazličnejše načine in jih z veseljem redno uporabljajo.

onas-2Analitika zdravilnih učinkovin v gobah in pripravkov iz njih

Z gotovostjo lahko trdimo, da je smo edini slovenski, če ne celo evropski proizvajalec gob, ki gobe goji na resnično 100% ekološki način ter izdeluje svoje proizvode izključno iz lastnih surovin ter izključno z uporabo materialov 100% EU porekla. Na ta način podpiramo slovenske in evropske dobavitelje ter se izogibamo uvozu cenenih surovin.

onas-11onas-12Sterilne tehnike gojenja

Smo eden vodilnih evropskih proizvajalcev prehranskih dopolnil iz gob. Velik delež svojega časa in sredstev vlagamo v razvoj novih tehnik gojenja ter še dodatno izboljšanje obstoječih izdelkov in tehnologij. Raziskave izvajamo s pomočjo lastnega razvojnega tima, kot tudi v sodelovanju z najrazličnejšimi domačimi in tujimi raziskovalnimi inštitucijami. Ogromno časa posvečamo razumevanju zdravilnih gob, širjenju informacij o njih ter strokovni pomoči našim strankam.

Ves čas stremimo k temu, da ponujamo zgolj izdelke, ki v največji možni meri vplivajo na kakovost bivanja in stanja tako ljudi, kot tudi živali.

Ponujamo vam 100% naraven in 100% zanesljiv način pomoči vašemu organizmu in vam samim.