Za pravilno delovanje te strani mora biti javascript omogočen.

Najpogostejša vprašanja o zdravilnih gobah

Ali so Cordyceps kapsule primerne za otroke (13 let, 30-35 kg) in če ja, koliko jih lahko jemlje?

– Načeloma je Cordyceps primeren tudi za otroke starejše od 3 let, to je, če ga res potrebujejo. Priporočamo, da se ga uporablja samo toliko časa, kot je res potrebno. Dozo lahko preračunate glede na telesno težo, kjer upoštevate, da odrasla oseba tehta ca 60-70kg, priporočljivo doziranje Cordyceps ekstrakta pa znaša 3 x 2 kapsuli dnevno.

 

Zanima koliko časa lahko neprekinjeno uživam gobe Cordyceps? So zelo koristne, vendar so informacije glede uživanja zelo različne.

– Pri nas priporočamo tritedenske kure, to je, če ne gre za dolgoročne težave, pri katerih je potrebno daljše uživanje. Načeloma pa naše stranke in literatura ne poročajo o resnejših nezaželenih stranskih učinkih Cordycepsa. Nekateri poročajo, da se po daljšem obdobju uživanja organizem učinek Cordyceps-a zmanjša, zato so priporočljiva krajša obdobja uporabe.

 

Je res, da so izdelki sestavljeni iz prahu gob manj učinkoviti od ekstraktov iz istih gob zato, ker naj se nebi absorbirali v organizmu?

– Načeloma mora telo vložiti več energije v razgradnjo in absorbcijo prahu, kot pa v razgradnjo in absorpcijo ekstraktov, vendar ima prah nedvomno širši spekter aktivnosti. To pa zato, ker se med ekstrakcijo veliko snovi zaradi kuhanja in sušenja uniči, veliko aktivnih snovi pa zavrže (vse ki niso topne v vodi in niso topne v etanolu – če gre za etanolno ekstrakcijo).

Med ekstrakcijo se material segreva in toplotno uniči, zavrže pa se več kot 80% snovi, ki imajo prav tako dobrodejen učinek na telo. Ene od takih snovi so glivne vlaknine, ki nase vežejo toksine, težke kovine in radioaktivne elemente v prebavilih ter tako razstrupljajo. Obenem vlaknine podpirajo razvoj koristnih mikroorganizmov v prebavilih.

 

Ali pripravki iz gob res lahko povzročajo alergijo?

– Taki primeri so izredno redki. Se pa pri dolgotrajnem uživanju velikih odmerkov lahko pojavi rahla srbečica, ki ob prenehanju uživanja ali zmanjšanju doze izgine.

 

Ali je potrebno vaše izdelke iz medicinskih gob hraniti na temnem? Vaši prodajni artikli so v temnih stekleničkah – je to nujno za ohranjanje kvalitete?

– Načeloma izdelki iz medicinskih gob niso občutljivi na sončno svetlobo. Bolj pomembno je, da jih hranimo na suhem in hladnem mestu. Temna steklenička vsekakor pripomore k ohranitvi kakovosti izdelkov.

 

Ali lahko pripravke iz zdravilnih gob uživam neprestano ves čas?

– Pripravke iz medicinskih gob je priporočljivo uživati približno tri tedne dvakrat letno. Najprimerneje v jesenskem in pomladnem obdobju. Daljše obdobje uporabe se priporoča pri dolgotrajnejših težavah, a ob krajših nekajdnevnih premorih, ki naj se podaljšujejo, ko težave pričnejo izginjati. Namen pripravkov iz medicinskih gob ni, da jih uživamo neprestano temveč le kot neke vrste podporo.

 

Ali lahko sočasno uživanje zdravilnih gob in drugih prehranskih dopolnil privede do kontraindikacij?

– Načeloma kontraindikacije v takih primerih niso znane. V vsakem primeru pa sočasno uživanje večih prehranskih dopolnil istočasno ni priporočljivo, saj to prekomerno obremenjuje organizem in lahko povzroči slabost. Predlagamo, da med zaužitjem dveh prehranskih dopolnil vedno naredite premor dolg vsaj dve uri. Uživanje vitamina C poleg izdelkov iz zdravilnih gob odsvetujemo.
Na vašem izdelku Cordyvit je označeno, da gre za vegetarijanski izdelek. Zanima me ali to pomeni, da v postopku pridelave te glive niso bile “uporabljene” nobene živali, ki bi v postopku poginile? Je izdelek povsem neživalskega izvora in tako primeren tudi za vegane?

– Naš Cordyceps je 100% vegetarijanski, oziroma veganski. V postopku pridelave niso uporabljene nobene živali, niti niso v njem poginile.