Za pravilno delovanje te strani mora biti javascript omogočen.

Najpogostejša vprašanja lastnikov ljubljenčkov

Zanima me ali lahko prehranska dopolnila iz zdravilnih gob uporabljam tudi za mojega psa?

– Večina vrst medicinskih gob, ki se nahajajo na tržišču, je bila že pogosto preizkušena na najrazličnejših vrstah živali in v večini primerov se izkažejo kot izredno učinkovite pri krepitvi imunskega sistema, odpravljanju alergij in obolenj kože “neznanega” vzroka, virusnih in bakterijskih okužb in podobno. Do sedaj še nismo zasledili informacij, da bi prehranska dopolnila iz medicinskih gob lahko na kakršenkoli način škodovala živalim, poznamo pa veliko primerov, ko so pri živalih z njihovo uporabo odpravili najrazličnejša, tudi kronična obolenja.

Moja psička (alergik) je pojedla prvo stekleničko Myco Dog Immuna, sedaj pa se sprašujem ali se to lahko daje ves čas ali je bolje vmes imeti kaj pavze?

– Po dveh mesecih ali manj jemanja gob je priporočljivo narediti premor, če je to mogoče – če ne gre za kronične težave, kjer je premor potrebno skrbno načrtovati zaradi potencialnega ponovnega poslabšanja stanja. Če jih uporabljate preventivno, priporočamo dve vsaj mesec dni dolgi kuri letno.

Ali te gobe kaj obremenjujejo jetra – že pred uporabo gobe je imela namreč moja psička nekajkrat povišane koncentracije jetrnih encimov?

– Gobe delujejo hepatoprotektivno, kar pomeni, da pospešujejo obnavljanje jeter in razstrupljanje organizma in ne obratno. Je pa res, da vplivajo na jetrne encime – pozitivno seveda.