Za pravilno delovanje te strani mora biti javascript omogočen.

Mnenja uporabnikov medicinskih gob

Z gobami Cordyvit K plus sem se srečala pri mojih treningih mladincev in rekreativcev, ko nekako nisem bila dovolj teleseno pripravljena za izvajanje treningov. Jemala sem jih 1 mesec po 2 kapsuli 1 uro pred aktivnostjo in moram reči, da sem se počutila kot po pitju kave (ki jo nekako ne toleriram), ko se tvoje [...]

Brigita Langerholc1FOTO: JURE ERZEN

Z gobami Cordyvit K plus sem se srečala pri mojih treningih mladincev in rekreativcev, ko nekako nisem bila dovolj teleseno pripravljena za izvajanje treningov. Jemala sem jih 1 mesec po 2 kapsuli 1 uro pred aktivnostjo in moram reči, da sem se počutila kot po pitju kave (ki jo nekako ne toleriram), ko se tvoje umske in fizične sposobnosti zvišajo, vadbo lahko opraviš brez problemov, ter naslednji dan čutiš manj mišične utrujenosti. Res jih priporočam ljudem, ki so športno in umsko zelo aktivni oz. imajo zraven še veliko družino kot jaz, kjer se vsak dan pojavljajo dodatni izzivi.

Brigita Langerholc,
nekdanja Slovenska olimpijka, športnica, trenerka, motivatorka

Sem zaposlena mati dveh otrok. Poleg službe in družinskih obveznosti si rada vzamem čas še za tek, saj me sprošča ter mi daje novih moči. Udeležujem se raznih tekaških prireditev, predvsem tekov na dolge proge in polmaratonov. Mesec pred načrtovanim tekom vedno uživam Cordyvit® prah v kombinaciji z mešanico gob MycoMix®Activ, ker mi dajeta energijo, povečata mojo vzdržljivost, koncentracijo in mišice se hitreje regenirajo.

Nika B.,
farmacevtski tehnik

Z možem imava povišan holesterol. Z rednim uživanjem GALIMMUN gobe se je holesterol znižal. To dobro izkušnjo bi rada delila z ljudmi, ki imajo isti problem. Mislim, da nama goba pomaga tudi k dobremu počutju in veliko več energije.

Majda
12.6.2019
Glive zagotovo delujejo zdravilno na človeka, zato predstavljajo velik potencial v medicini. Z zdravilnimi gobjimi preparati sem se pred dobrimi 20 leti srečal na Kitajskem. Takrat si lahko na Kitajskem v običajnih trgovinah kupil klobuke svetlikave pološčenke in si lahko pripravil čaj kar doma. Tako imam dolgoletne pozitivne izkušnje z zdravljenjem z gobjimi pripravki. V zadnjih letih ni potrebno več posegati po preparatih iz tujine, saj kvalitetne in zelo učinkovite gobja zdravila proizvaja podjetje MycoMedica. Za boljše počutje občasno uživam kapsule svetlikave pološčenke, pa tudi mešanico gob MycoMix Immun K. Za ureditev prebave pa posežem tudi po njihovih pripravkih resastega bradovca in velike zraščenke. Ob vnetju grla (dihal) uživam tinkturo svetlikave pološčenke. Še zlasti je tinktura učinkovita za zdravljenje razjed v ustih (aft) in za hitro zatrtje izpuščajev ter celjenje ran. Za zdravljenje vnetega grla, odrgnin, izpuščajev (mozoljev) ter alergičnih reakcij na sonce že nekaj let uporabljamo tinkturo svetlikave pološčenke tudi za vnučka prvošolčka.

Prof. dr. Franc Pohleven
Ljubljana, 9. 10. 2014

Moje ime je Elvira,stara sem 37 let. Multiplo sklerozo imam 19 leto. Pred 10 leti sem izgubila vid na levem očesu. Pred 4 tedni sem pričela z jemanjem gob, resasti bradovec. Že po nekaj dneh sem opazila, da z levim očesom vidim obrise. Ostali pa so me opozorili na to, da se je popravila moja hoja. Pri njej me sicer močno zanaša levo in desno. Z jemanjem gob bom zagotovo nadaljevala, ker vidim, da mi pomagajo.

Lp, Elvira

Rada bi Vam sporočila, da pri 3 mesecev uživanja medicinskih gob -Myx ONCO 200g, poleg kemoterapije, sem izredno zadovoljna! Po kempterapiji nimam nobenih slabosti, bruhanja ali slabega počutja, tudi markerji so se mi bistveno izboljšali, preprosto povedano sem še vedno polna energije, saj drugi, ki me vidijo, pravijo, da ne morejo verjeti, da prebolevam raka jeter in skeleta.

Pospeh Marjeta

Ker sem imela močne menopavzalne valunge, mi je soseda dala za poizkusiti MycoMix mešanico, ki je njej pri tem zelo pomagala. Po enem tednu jemanja sem opazila opazno izboljšanje in se odločila za nakup. Z vašim izdelkom sem zelo zadovoljna.

Tanja P.

Pred približno letom dni so mi na dojki odkrili benigno cisto. Ker imamo v družini nagnjenost k malignim tvorbam na dojki, mi je hčera svetovala jemanje medicinskih gob. Po dobrem letu dni jemanja pripravka MycoMix cista še vedno stagnira na svoji prvotni velikosti. Lahko pa se pohvalim tudi, da kljub temu, da delam v zelo hladnem okolju, nisem imela v zadnjem letu dni nobenega hujšega prehlada in pa kar je najčudoviteje: po približno mesecu jemanja sem bila popolnoma brez menopavzalnih valung!

Majda Planinc
(52 let), Maribor

Že nekaj mesecev uživam vaš CordyVit. V primerjavi s prej imam veliko več energije, manj sem utrujena in potrebujem manj spanca za enako funkcionalnost. Res super stvarca! 🙂
(Ko bi mi še Roka uspelo prepričati, da bi jemal…) 🙂

Nina Planinc
(34 let), Maribor

Od trinajstega leta starosti imam v zgodnjih spomladanskih dneh simptome sezonske alergije, domnevno na cvetni prah breze in leske. V mladosti sem uporabljal zdravila proti simptomom alergij (predvsem lortardine in levocetrizine – namenoma ne uporabljam imen blagovnih znamk), ki so uspešno blažila simptome alergij. Pri šestindvajsetih letih pa sem namesto tablet preizkusil tinkturo iz gobe Ganoderma lucidum in s presenečenjem ugotovil, da so se simptomi alergije precej zmanjšali. Glede na to, da tablete zgolj preprečujejo simptome alergij (preprečijo posledice povečanega sproščanja histamina) in da gobe predvidoma modulirajo celotni imunski sistem, se mi zdi rešitev z uporabo tinkture bolj smiselna in sistemska. Zadovoljen sezonski uporabnik tinkture iz svetlikave pološčenke.

Dr. Mirjan Švagelj
dipl. ing. živ. tehnol.

Mycomix mešanico medicinskih gob sem začel uporabljati, kot dodatek k prehrani zaradi izboljšanja posledic borelije in meningitisa. Po 7 dneh uporabe 2-3 krat dnevno 2 žlički gob sem opazil naslednje spremembe. Fizični napor (sem vzdržljivostni športnik) premagujem lažje pri večji intenzivnosti. Imam občutek, da sem manj utrujen in da ponoči več in bolje spim. Imunski sistem, ki je po bolezni oslabel in hitro pade je bolj konstanten. Prej se mi je dogajalo, da sem po dnevu športa, naslednji čutil, virozi podobno bolezensko stanje.

Blaž Č.
31 let, prof. švz – rekreativni športnik

Zahvaljujem se vam za možnost testne uporabe vašega prehranskega dopolnila CordyVit K. V primerjavi s kitajskim prehranskim dopolnilom, ki ga koristim sedaj, ima vaš izdelek povsem enak učinek (počutje). Zaradi bistveno lažje dosegljivosti in verjetno cenovne primerljivosti pa bo prav gotovo tudi tržno uspešen izdelek. Hvala za odličen izdelek in lep pozdrav.

Mag. Miran Zager
Domžale

Moje ime je Miha Humar. Zaposlen sem na fakulteti, kjer se vsakodnevno srečujem z večjim številom ljudi. Predvsem jesenski in zimski meseci so zaradi velikega števila obveznosti zelo naporni. V preteklosti sem vsako leto (navadno pozimi) zbolel vsaj za eno ali dvema virozama. To mi je pobralo veliko energije. Poleg tega sem si navadno moral pomagati še z zdravili, da sem lahko »preživel« ta teden. Že pred leti sem od sodelavca slišal za zdravilne gobe in njihovo uporabo. Na začetku sem vse skupaj imel bolj ali manj le za še en komercialni trik s katerim želijo od mene zvabiti denar. V jeseni 2007 sem na podlagi znanstvenih dognanj predstavljenih na mednarodnem kongresu o zdravilnih gobah v Ljubljani (International medicinal mushroom conference) in zaradi intuziazma Andreja Gregorija prvič popustil. Jeseni 2007, pred sezono prehladnih obolenj sem pričel z uživanjem etanolnega ekstrakta svetlikave pološčenke. Začuda, sem spomladi ugotovil, da to leto nisem prebolel niti ene viroze. Na podlagi mojih izkušenj sva naslednje leto kapljice uživala skupaj z ženo in nihče ni bil to sezono niti malo bolan. Isto leto je pričela obiskovati vrtec najina štiriletna hčer. Prvih nekaj jesenskih mesecev je bila veliko doma zaradi neprestanih prehladov, enodnevnih vročin… Ko mi je Andrej Gregori povedal, da ekstrakt Rejši uživajo tudi otroci smo poskusili tudi v naši družino. Ko smo pričeli z uživanjem Rejši, najina hčerka ni bila več bolna. Kapljice navadno zmešamo skupaj z jabolčnim sokom, limonado ali vitaminskim napitkom. Vendar pazimo, da nam »kapljice« ne postanejo bergla, zato skrbimo, da se veliko gibljemo na zraku, uživamo sadje in zelenjavo… Odkar sem spoznal pozitivno delovanje Rejši, kapljice priporočam vsem, ki jih poznam. Uživajo jih tako moja sestra, svak in oče. Vsi opažajo pozitivne učinke zdravilnih gob na njihov imunski sistem. Nenazadnje so kapljice Rejši tudi odlično darilo, ki so ga vsi veseli.

Prof. dr. Miha Humar
Moste

Decembra leta 2008 sem zbolela za pasavcem (Herpes zoster). Pojavil se je na neobičajnem mestu – na levem bedrnem ali išiasnem živcu (nervus ischiadicus). V protibolečinsko ambulanto sem hodila vse do konca junija 2009. Bolečine so minile le do te mere, da sem lahko hodila brez bergel, ne pa brez bolečin. Stopnice sem lahko premagovala le po eno in eno. Junija 2009 je bilo zdravljenje zaključeno, jaz pa psihično in fizično na dnu, nesposobna kaj več kot hoje po stanovanju in najbližji okolici. Ker s strani zdravstvenega osebja nisem dobila nikakršnih napotkov, kako naj se spravim v red razen pojasnila, da to obolenje zahteva dolgo rekonvalescenco, sem iskala najrazličnejše možnosti do ozdravitve. Poleg masaže (z lastnim financiranjem), razmigavanja prizadete noge in požiranja velikih količin raznih B-vitaminskih preparatov sem začela redno uživati prehranske preparate zdravilnih kitajskih gob svetlikave pološčenke in resastega bradovca (Hericium erinaceum). Slednjo na Kitajskem uporabljajo prav za zdravljenje obolelih živcev. Že po dveh mesecih se mi je stanje bistveno popravilo. Bolečine sem sicer premagovala s protibolečinskimi obliži, vendar vedno redkeje. Letos poleti pa so skoraj popolnoma prenehale. Danes lahko hodim po ravnem, po stopnicah in v hrib, kolesarim in tekam brez bolečin. Le občasno ob spremembi vremena, morda 1-2 krat na mesec uporabim protibolečinski obliž. Še vedno pa redno uživam prehranske dodatke iz obeh gob in se počutim odlično. Vsem, ki so zboleli za pasavcem, toplo priporočam redno več mesečno jemanje obeh zdravilnih gob predvsem resastega bradovca (Hericium erinaceum) za zdravljenje obolelih živcev.

dr. Metka Povž
66 let, Ljubljana

Moje ime je Aleksandra Pivec in sem stara 37 let. Pred približno 15 leti so se mi v spomladanskem času začele pojavljati težave in simptomi, povezani z alergijo na cvetni prah, ki so bili precej nadležni. Stanje se je slabšalo iz leta v leto in težave so bile iz leta v leto večje. V spomladanskem in zgodnjem jesenskem obdobju sem bila nahodna, pojavljale so se težave z vnetjem oči, suh kašelj… Pred približno 5 leti sem se v laboratoriju, kjer sem bila zaposlena kot raziskovalka, prvič srečala z informacijo o zdravilnih (medicinskih) gobah, ki izvirajo iz Kitajske. V tistem času je za rakom zbolel moj oče. Gobe sem takrat naročala iz Kitajske. Očetu smo jih dodajali k prehrani zaradi zmanjševanja negativnih učinkov zdravljenja s kemoterapijo. Resnično se je izkazalo, da so gobe dober spodbujevalec imunskega sistema, saj oče ni imel nobenih stranskih učinkov te agresivne terapije in jo je zelo dobro prenašal. Tudi sama sem začela gobe konzumirati. Pred približno tremi leti, ko so se gobe pojavile tudi na našem tržišču, sem začela s terapijo z domačimi izdelki, ki jim, moram iskreno povedati, zaupam veliko bolj, kot pa uvoženim iz Kitajske. Od tistega časa, so moje težave, povezane z alergijo izginile, oziroma so veliko, veliko blažje. Že tri leta sem v spomladanske in jesenskem času brez terapije, ki mi jo je predpisala osebna zdravnica in mi je v vseh letih lajšala hude težave povezane s simptomi alergije. V tem času sem veliko manj zbolevala za običajnimi sezonskimi virozami in prehladi in kljub temu, da imam dva majhna otroka, ki konstantno prinašata razne virozice iz vrtca oziroma šole, vsako manjšo obolenje zelo hitro prebolim. Imam občutek, da je imunski sistem res močan in se hitro odziva na vsako obliko bolezni. Ker sva oba z možem vegetarijanca, smatrava dodatek gob k prehrani tudi kot učinkovito in koristno prehransko dopolnilo. Ker se oba ukvarjava tudi s športom, pa nama zelo koristi tudi pri regeneraciji telesa po športnih aktivnostih. Skratka, z dodatkom gob k svoji prehrani sem zelo izboljšala svoje zdravstveno stanje po alergijah in zvišala imunsko odzivnost telesa. Zaradi pozitivnih izkušenj in zaupanja dodatek gob v prehrano priporočam tudi ljudem okrog sebe.

dr. Aleksandra Pivec
Ptuj

Star sem 33 let in aktiven športnik že celo moje življenje. Zadnja leta se ukvarjam predvsem z maratonom in ultra maratonom. Pred dvema letoma sem mi je pri ekstremnih naporih dogajalo, da sem imel težave s padcem odpornosti, kar se je kazalo v prekomerni utrujenosti, slabosti in vročini. V tistem obdobje sem izvedel tudi za kitajske zdravilne gobe (Reiši, Cordyceps,…) in odločil sem se, da jih poskusim. Sedaj jih redno jemljem že tretje leto in res čutim njihov pozitivni učinek. Po napornih tekmah in treningih je regeneracija veliko lažja in hitrejša, nimam več težav, ki sem jih imel prejšnja leta, prehladov in sezonskih obolenj praktično nimam, če pa že pridejo je to v blagi obliki in hitro izginejo. Pozdravila se mi je tudi alergija na cvetni prah, ki sem jo dobil pred 3 leti. Vsekakor, to je izdelek katerega vrednost spoznaš šele čez čas, ko opaziš, da si bolj odporen od drugih ljudi okrog sebe, ki tega izdelka ne poznajo, zato jim začneš sam govorit o svoji izkušnji in tudi v tem je vrednost, saj lahko pomagaš še drugim.

Tomaž Pivec
Ptuj

Ob rednem uživanju Cordyvit-a sva z možem že po kratkem času pri težjih opravilih okrog hiše opazila bistveno zvišano vzdržljivost in moč mišic ob naporih. Mnogo pozneje se utrudiva. Če povzameva, ima Cordyvit vsesplošno poživljajoč učinek na telo. Verjetno vpliva tudi na povečanje telesne odpornosti, saj sva zimo preživela brez prehladov in gripe.

Danica (56) in Boris (57)

Že po prvem tednu rednega uživanju pripravka Cordyvit® sem opazila izboljšanje, predvsem psihično, saj sta me nehali spremljati stalna utrujenost in občutek izčrpanosti. Sedaj se po dveh tednih počutim bolj vitalno in imam dejansko samozavest, da se lahko spopadem s katerokoli težavo. Moje boljše počutje se odraža tudi v telesni aktivnosti: čeprav tečem le rekreativno, veliko lažje premagujem telesne napore. Kljub izpostavljanju nenadnim temperaturnim spremembam, bodisi zaradi službe kot zaradi rekreacije, v tem obdobju še nisem bila prehlajena.

dr. Metka U.
Ljubljana

Pišem vam v zvezi z mojo boleznijo multipla skleroza (progresivno napredujoča) in učinkom vaših zdravilnih gob (resasti bradovec – Hericium erinaceus) na moje zdravje in počutje nasploh. Moram vam z zadovoljstvom povedati, da mi resasti bradovec – Hericium erinaceus (ena žlička dnevno) zares pomaga pri vseh mojih življenskih funkcijah. Po dveh mesecih jemanja se mi je popravilo delovanje moje desne strani telesa. Stvari, katerih početje sem z desno roko že skoraj opustil, sem zopet začel obujati in izvajati. Moja hoja in ravnotežje sta neprimerno boljša kot sta bila prej, kar pa vpliva seveda tudi na mojo dobro voljo in dobro počutje. Energije za početje vsakdanjih stvari mi ne zmanjka. Življenje se mi je z jemanjem gob res spremenilo in zato se vam zelo zahvaljujem. Upam, da bo moje izkušnje videl tudi kdo, ki ima podobne zdravstvene težave in ne najde nobenega izhoda več. ZELO PRIPOROČAM!!! HVALA VAM!!!

Peter M. (39 let)
Ljubljana