Za pravilno delovanje te strani mora biti javascript omogočen.

Izjave lastnikov hišnih ljubljenčkov

Meseca septembra leta 2015 je naša psička – španska hrtica posvojena preko društva Hrtji svet Slovenije (www.hrtjisvet.org) začela blago šepati. Ker se težava ni umirila v nekaj dneh in je tačka celo zatekla smo se seveda takoj odpravili k veterinarju. Žal je RTG tačke pokazal nenavadno spremembo kosti, ki so značilne tudi za kostnega raka, [...]

EbonyMeseca septembra leta 2015 je naša psička – španska hrtica posvojena preko društva Hrtji svet Slovenije (www.hrtjisvet.org) začela blago šepati. Ker se težava ni umirila v nekaj dneh in je tačka celo zatekla smo se seveda takoj odpravili k veterinarju. Žal je RTG tačke pokazal nenavadno spremembo kosti, ki so značilne tudi za kostnega raka, vendar diagnozo niso mogli potrdili, saj bi to lahko bilo tudi vnetno stanje zaradi bakterije. Odločili smo se za biopsijo, ki je žal potrdila sum in tako je naša psička v mesecu oktobru ostala brez zadnje desne tačke. Takoj, ko smo izvedeli za diagnozo smo kupili Galimmun© in ga začeli dajati psički. Poleg tega smo za psičko popolnoma spremenili tudi prehrano in sicer smo vso briketirano hrano v celoti ukinili ter ji začeli pripravljati dva sveže kuhana obroka po napotkih veterinarke alternativne veterinarske medicine in tako zdaj psička zaužije dieto po tradicionalni kitajski medicini, ki vsebuje točno določena živila, ki jih sme uživati. Po diagnozi se je namreč pojavil pri psički tudi problem s hujšanjem. Psička je sprva dobivala povečano dozo Ganoderme in sicer dve žlički v vsak kuhan obrok. Danes ji dodajamo po eno žličko v vsak kuhan obrok. Menimo, da se je ravno zaradi Ganoderme rana po amputaciji izredno hitro zacelila, za kar smo bili zelo pohvaljeni tudi pri veterinarju in so bili zelo presenečeni, da se je rana tako lepo in hitro zacelila. Psička je po tako težki diagnozi in operaciji v roku samo 14 dni bila ponovno polna energije, vesela, razigrana in takšna kot prej. Prav tako je ponovno pridobila na teži. Z Ganodermo smo zelo zadovoljni in naša psička, pa tudi mi sami jo bomo še naprej uživali – za vzdrževanje stabilnega stanja pri psički in za obvladovanje rakaste bolezni v smislu, da se rakaste celice ne bi razširile na ostale organe v telesu, mi pa seveda kot preventivo.

Hvala podjetju MycoMedica d.o.o., da nas je seznanil z učinki Ganoderme.

Larisa Počivavšek


FranclMojemu mucu Franciju so pred šestimi meseci diagnosticirali maligni limfom. Limfom pri mačkah ima izredno žalostno statistiko, saj jih večina umre v obdobju od 4 do 6 tednov po diagnozi. Franci je imel zelo slabo prognozo – brez kemoterapije mesec, dva življenja, s kemoterapijo pa bi po končanem zdravljenju imel še kakega pol leta kakovostnega življenja. Ker se veterinarjev strašno boji, mačke pa od stresa lahko precej zbolijo, vsakotedenska polletna kemoterapija zanj ni prišla v poštev. Za zmanjšanje povečanih bezgavk in preprečevanje srbenja celega telesa, ki je značilno za limfom, dobiva injekcije kortikosteroidov. Dolgotrajno zdravljenje s kortikosteroidi ima lahko izredno negativne stranske učinke in slabitev imunskega sistema. Zaradi tega smo se odločili, da poskušamo njegov imunski sistem maksimalno okrepiti z zeliščnimi pripravki, ki jih uvažamo in pa medicinskimi gobami Myco Cat Immune. Rezultati so presenetljivi. Po preteku šestih mesecev po diagnozi je Franci ješč, zelo živahen in igriv. Usodna bolezen se mu ne pozna ne po vedenju ne po videzu. Menim, da smo odličen rezultat dosegli s podporo imunskemu sistemu, pri čemer so medicinske gobe prispevale izjemno pomemben delež. Franci sicer ne mara medicinskih gob, kapsul mu samih ne morem dajati. Vsebino kapsule zato stresem v mačjo hrano iz konzervice s kakšnim zelo intenzivnim okusom (npr. tuna in druge ribe). Okus hrane očitno dovolj prikrije okus gob, tako da mu gobe dajemo na ta način. Eno kapsulo pa stresem tudi v nekaj litrsko skledo vode iz katere pijejo tudi drugi moji mucki, ki jim krepitev imunskega sistema zagotovo ne bo škodovala, ker imajo tudi nekatere kronične bolezni. S Francijem sva na ta način brez kemoterapije dosegla pol leta kakovostnega življenja.

Iva S.


SS4_7076A (2)Medicinske gobe Myco Horse Protect® sem začela uporabljati pri svoji tekmovalni kobili pasme oldenburg, ki je stara 9 let. Kobila je v resnem športu od svojega 5. leta starosti, kar pomeni vsakdanjo obremenitev in težke turnirje doma in v tujini dvakrat mesečno (en turnir traja 4 dni). Prav zaradi fizične obremenitve in sočasnih obremenitev s transportom sem se odločila dodajati medicinske gobe, saj sem slišala za pozitivne učinke na več področjih. Po dobrih treh tednih sem že začela opažati razliko, saj je kobila na skokih postajala bolj prožna in tudi čez parkur ni prišla tako zadihana. Dlaka je dobila dodaten lesk in tudi splošno počutje se ji je izboljšalo. S kobilo se udeležujem mednarodnih tekmovanj, kjer so zaradi močne konkurence pomembne stotinke sekunde in seveda vsak kanček moči konja. Z gobami sem zelo zadovoljna in sem jih začela uporabljati tudi pri svojih drugih konjih.

Lidija Grum, mednarodna tekmovalka v preskakovanju ovir


SkalskaLiga2011_fotoSiNi_100Prehranski dodatek Myco Dog Immune® sem začel svoji skoraj 5 let stari čivavi dodajati v hrano po eno kavno žličko ( cca 1 – 1,5 gram) in nekje po 4. tednu sem opazil da se je koža pri psu začela sušiti in s tem je posušilo tudi kraste ki jih je kuža imel. S tem dodatkom sem psa hranil približno 80 dni, vendar se kraste še niso popolnoma posušile zato sem začel gobe v prahu mešati z vodo in naredil nekakšno »blato«.To »blato« sem psu nanesel na kožo in mu masiral trup da je koža vsaj malo vpila naneseno zadevo, nato pa po 20. minutah psa umil, ter enako ponovil vsak dan. To sem počel dober mesec na kar so začele krastice odpadati in koža se je začela celiti. Pes se več ne praska. Z izdelkom sem ( zaenkrat ) več kot zadovoljen saj se psu ranice niso pojavile že 3 mesece, prej pa so se pojavljale vsak drugi mesec.

Adnan B.


potemprejKonj kastrat star 12 let, po imenu Lauthahorn je prišel k nam v hlev v izredno slabem
telesnem stanju, z nizko telesno in mišično maso, brez apetita in brez volje do življenja.
Zaradi podhranjenosti je imel čire na želodcu, kar je dodatno oteževalo pridobivanje telesne
teže. Kastrat je dobival seno po volji in dva- do trikrat na dan krmila, vendar v prvih treh
mesecih ni bistveno napredoval. Potem sem mu začela v hrano dodajati zdravilne gobe
enkrat dnevno. Po 60ih dneh se je pojavila občutna razlika, kar kažejo tudi slike. Upoštevati
moramo, da je bila vmes še zima, ki dodatno izčrpa konja, saj potrebuje še več energije.
Kastrat je dobil mišice z delom, telesna masa pa je zelo lepo napredovala in sedaj jo s 30 g
gob dnevno lepo vzdržuje. Pri njem sem opazila tudi spremembe v vedenju, saj ni več tako
jezen, ko se gibaš okrog njega. Prej je dajal občutek kot, da se ne bo nikoli več v življenju
najedel in je kar podiral vse okoli sebe. Ima voljo do dela in tudi noge mu ne zatekajo več.

Mateja Koprivec, inštruktor jahanja


S/W Ver: 96.66.73BNaš maček Max bo kmalu star 10 let, sicer pa je navaden kmečki muc. Že praktično po prvem zaužitju vsebine kapsule Myco Cat Immune® , ki sem mu jo posula po hrani, sem opazila spremembo. Postal je živahnejši, igrivejši, predvsem pa se mu je praktično takoj uredila prebava, saj je nagnjen k zaprtju. Prav tako je tudi alergik (uživa samo kunca, lososa, divjačino in konjsko meso) in diabetik (2x na dan najmanjša doza inzulina), zato je ohranjanje zdravega imunskega sistema pri njem še toliko pomembnejše.

M. Faletič


Vesela sem, da je forma konj zaenkrat v tekmovalni sezoni zelo stabilna, ne pomnim sezone, ko nismo imeli prav nobenega obiska veterinarja medtem, ko letos dodajamo konjem samo Myco Horse Protect®. To, da ni poškodb, pa je seveda pripisati tudi odličnim pogojem za trening v našem jahalnem centru Hipodrom Podvin.

Polona Šarc, vodja jahalne šole in oskrbe konj Hipodrom Podvin, avg. 2014


DSC00635

Vsako jesen med gobarsko sezono s fantom intenzivno gobariva. Zraven vsakič vzameva tudi najina dva psa, ki poleg naju dirjata po gozdu. Ajša ima zelo rada vodo, zato zelo rada brodi po potokih.

Letos je bila dokaj hladna jesen, zato se med svojimi podvigi prehladila, padel ji je imunski sistem in razvila se ji je oportunistična okužba z Demodex canis. Demodex je pršica, ki biva v dlačnih mešičkih psa in se pri padcu imunskega sistema prekomerno namnoži.

Na koži psa se pojavijo gnojni mozoljčki, ki ne srbijo, dlaka štrli v šopih in zelo odpada. Iz mozoljčkov potem nastanejo kraste.

Veterinarsko zdravljenje demodikoze traja med 4 do 6 tednov, včasih pa tudi več mesecev. Psu se na kožo nanaša razkužila, izmenično pol telesa enkrat, pol naslednjič.

S fantom sva sklenila najprej poskusiti na bolj naraven način. Ajša je dobivala dvakrat na dan po eno jušno žlico Ganoderme lucidum, zmešano z mlekom, ki jo je pocmokala brez problema. Gnojne mozoljčke sva ji večkrat dnevno špricala s koloidnim srebrom. Ker si psa izmenjujeta ležišči, sva vsakič (za vsak slučaj), da se nebi kaj preneslo, dala malo Ganoderme še drugemu psu, čeprav demodikoza naj nebi bila nalezljiva.

Ajša je bila po 7 dneh 90% brez mozoljčkov, po 14 dneh pa čisto zdrava. Od takrat o Demodexu ne duha ne sluha.

Nina P. Maribor


DSC_0268

Od 17.11. do 8.12. sem psoma po vaših navodilih dajala izdelek MYCO DOG IMMUNE, CORDYVIT pa sta dobivala oz. še dobivata ob težjih fizičnih obremenitvah. Že po prvih 2 tednih sta bila psa na agility treningih bolj skoncentrirana in sta se manj utrujala.

Pri večjemu psu border collieju sem opazila, da je njegova dlaka postala bolj sijoča. Na tekmi, ki je potekala 14.12.2013 v jahalnici v Prestranku, je manjša psička mešanka v agility teku z veliko prednostjo zmagala, in sicer je dosegla povprečno hitrost 4,27 m/s, kar je njen osebni rekord in me je zelo navdušilo, saj je običajno dosegala max. hitrosti pod 4 m/s. Z border colliejem začnem tekmovati marca 2014, ko bo dopolnil zahtevanih 15 mesecev, in bom takrat lahko poročala o njegovih dosežkih, že zdaj pa opažam, da na treningih več ne podira palic, kar pomeni, da ima več energije.

Simona Mišič


3

10.01.2009 sva s partnerjem v svoj dom sprejela tudi Kikija, čudovitega kuža, katerega sva posvojila iz zavetišča na Horjulu, ko je bil star približno tri mesece.

Najin življenjski slog je za Kikija pomenilo odraščanje med ljudmi, pretežno z otroki, tudi v družbi drugih psov in živali…neprestana komunikacija z okolico, zimske prigode v snegu, poleti pa veliko vode in gozda, kar neizmerno obožuje. Že prvo poletje (avgust 2009) smo zaključili z vnetjem sluhovodov. Po navodilih veterinarja smo tako imeli na urniku vsakodnevno čiščenje ušes s tekočino EPI-OTIC in vnašanje Otonazol gela v sluhovode, kar smo počeli 2-3x na dan. Kazalo je že, da gre na bolje, ko pa smo zaključili terapijo, se je vnetje ponovilo, kot tudi tretma, ki pa je zadostoval…a le do pomladi (april 2010), ko je najin ljubitelj vode skočil v jezero. Čeprav sva mu uhlje osušila, se je vnetje ponovilo. Pa smo ponovno obiskali veterinarja in ponovili utrujajoči postopek, ki ga je Kiki nerad, pa vendar izredno potrpežljivo prenašal…in spet se je ponovilo avgusta 2010, pa spomladi 2011, ko je Kiki v veterinarski kliniki dobil diagnozo kroničnega vnetja

sluhovodov, kar je pomenilo, da se mu bo zadeva neprestano ponavljala vse življenje…in res se je proti koncu avgusta 2011 vnetje ponovno pojavilo…seveda sva do takrat že dobro vedela, da se zgodi, ker voda pride v uhlje, toda, kako bi ga odvrnila od veselega čofotanja samo zato, da bi se vnetje ne ponovilo…v vodi resnično uživa in k sreči sva oba verjela v to, da mora obstajati način, rešitev, karkoli že, da bo Kiki le lahko užival ob in v vodi.
V času vnetja je Kiki preživljal nepopisne muke, saj se tako rad približa ljudem, da bi ga božali in večina nas, boža in čoha pse po glavi in v predelu ušes, kar je najinega štirinožca močno bolelo že samo ob dotiku…z vsakim vnetjem, je bila bolečina hujša, kar sva prepoznavala po njegovih reakcijah.

Leta 2011, jeseni, je vnetje še vedno trajalo in bila sva pri njegovih na obisku v Podkorenu in Kiki je kot vedno, našel nekoga, ki bi ga lahko čohal. Moški se ga je komaj dotaknil po vrhu glave, med ušesi, ko je močno zacvilil. Opravičil se je, da ga je želel samo pobožati. Razložila sva, da ima Kiki že od l. 2009 kronično vnetje sluhovodov, ki pa je zanj tudi izredno boleče. Povabil nas je na svoje dvorišče in nama prinesel nek prah v kozarcu in rekel, naj ga dnevno dozirava Kikiju, kot dodatek k prehrani. “Smem to uživati tudi jaz?” me je zanimalo in pritrdilen odgovor, ter dejstvo, da gre za neko gobo (Ganoderma Lucidum), naju je prepričal, da sva tako tudi storila…Kiki in jaz sva dnevno uživala po eno žlico dodatka k prehrani kar mesec in pol, čeprav je vnetje minilo že po 14ih dneh. Bližala se je pomlad 2012 in poleti smo bili veliko ob in v vodi…in do danes, 23.02.2013, se vnetje ni več ponovilo in zahvaljujoč dr. Andreju Gregori, so vodne radosti za Kikija končno spet brezskrbno veselje brez neprijetnih posledic.
Danes prenekatere pripravke iz teh čudežnih gob uživava oba s partnerjem, saj sva se skozi opisano izkušnjo naučila, da diagnoza s strani stroke NE pomeni, da se z vnetji ali obolenji enostavno sprijaznimo, pač pa poiščimo alternativo in dokler lahko, poskrbimo za preventivo.

Alja B., Bovec


slikaOpažam, da sta dve kobili, ki sta precej krveni in bolj nervozne in vzkipljive narave precej bolj mirni, da je pri dveh kastratih, ki sta nagnjena k občutljivosti dihal opaziti pri večji obremenjenosti manj težav in da je pri vseh konjih manj nihanj v razpoloženju in so precej enakomerno stabilni. To pomeni, da vse skupaj, vključno z dodatkom MYCO HORSE PROTECT® zadnje 2-3 mesece, trenutno optimalno funkcionira.

Aleksandra Krainer, jahač in tekmovalec, Konjeniški Klub Hipodrom