Za pravilno delovanje te strani mora biti javascript omogo─Źen.

Evropski sklad za regionalni razvoj

MGRT-logotip-e1490791644839Logo_EKP_sklad_za_regionalni_razvoj_SLO

ErinacinA projekt – Prvo prehransko dopolnilo standardizirano na erinacin A (9.7.2020 ÔÇô 8.7.2022)

 

Cilj projekta je razviti prehransko dopolnilo iz medicinskih gliv vrste Hericium, ki bo kot prvo na svetovnem trgu imelo standardizirano in deklarirano vsebnost klju─Źne farmakolo┼íko aktivne u─Źinkovine v glivi – erinicin A. Gre za bioaktivno u─Źinkovino povsem naravnega izvora, ki dokazano deluje kot stimulator izlo─Źanja ┼żiv─Źnega rastnega dejavnika, na podlagi ─Źesar ji znanstvene ┼ítudije pripisujejo velik potencial pri zdravljenju sodobnih nevrodegenerativnih bolezni. Izdelek bomo na trgu ponudili v obliki surovine, namenjene proizvajalcem prehranskih dopolnil, ter v obliki kon─Źnega izdelka, namenjenega kon─Źnim uporabnikom.

Kon─Źni izdelek bomo razvili in tr┼żili v obliki surovine za prehranska dopolnila in v obliki kon─Źnega produkta. Gre za visoko kakovostno prehransko dopolnilo, proizvedeno iz 100% ekolo┼íko pridelanih surovin, ki ne vsebuje alergenov in je primerno tudi za vegane. Izdelek predstavlja globalno inovacijo na podro─Źju prehranskih dopolnil iz medicinskih gliv, saj trenutno na trgu ┼íe ni dostopnih izdelkov iz te glive, v katerih bi bila vsebnost erinacina A natan─Źno dolo─Źena in deklarirana.

Projekt poteka v partnerstvu podjetij MycoMedica d.o.o. in PharmaHemp d.o.o. Nalo┼żbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).


CoPro projekt – Prvo standardizirano prehransko dopolnilo iz medicinske glive Cordyceps (6.2.2018 – 6.2.2020)

 

V okviru projekta bomo razvili novo naravno prehransko dopolnilo iz medicinskih gliv vrste Cordyceps, ki bo prvo prehransko dopolnilo z visoko in standardizirano vsebnostjo farmakolo┼íko aktivne snovi – kordicepina. Najnovej┼íe znanstvene raziskave so potrdile pozitivne u─Źinke kordicepina pri zdravljenju in prepre─Źevanju ┼ítevilnih bolezni ter njegovo blagodejno delovanje na splo┼íno po─Źutje. Zato je trenutno veliko povpra┼íevanje po tovrstnih prehranskih dopolnilih s strani proizvajalcev in kon─Źnih uporabnikov. Rezultat projekta bodo nove oblike produkta, ki jih bomo tr┼żili proizvajalcem prehranskih dopolnil v obliki surovine za izdelavo kon─Źnih oblik ter kot prehranska dopolnila pod lastno blagovno znamko za kon─Źne uporabnike. Z inovativnimi analiznimi pristopi bomo kot prvi nadzorovali vsebnost kordicepina tako med postopkom gojenja gliv kot v kon─Źnih produktih. S tem bomo zagotavljali visoko stopnjo varnosti, kakovosti in u─Źinkovitosti na┼íega produkta, kar je na podro─Źju prehranskih dopolnil trenutno ┼íe vedno redkost. Z optimizacijo proizvodnje na industrijskem nivoju bomo bistveno pocenili stro┼íek pridelave surovine, kar posledi─Źno pomeni cenovno dostopnej┼íi produkt tako za proizvajalce prehranskih dopolnil kot kon─Źne uporabnike. Projekt je usmerjen v proizvodnjo prehranskih dopolnil, ki so primerna tudi za vegane, kar bomo dosegli z izborom ustreznih surovin, ki bodo tudi izklju─Źno 100% ekolo┼íkega izvora z najvi┼íjo stopnjo sledljivosti. S tak┼ínim pristopom je na┼í produkt visoko kakovosten, varen, u─Źinkovit, cenovno dostopen in zato komercialno zanimiv proizvajalcem in kon─Źnim uporabnikom tovrstnih prehranskih dopolnil.

Projekt poteka v partnerstvu podjetij MycoMedica d.o.o. in Kobis d.o.o. Nalo┼żbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

IMG_3895

IMG_3896