Za pravilno delovanje te strani mora biti javascript omogo─Źen.

EU sredstva

eRECYn projekt – Trajnostna proizvodnja standardiziranih prehranskih dopolnil iz glive Hericium (01.11.2022 – 30.11.2024)

V okviru projekta bomo razvili prehransko dopolnilo iz medicinske glive Hericium erinaceus v inovativni formulaciji, ki bo kot prvo na svetu imelo standardizirano in deklarirano vsebnost glavne nevroprotektivne u─Źinkovne, erinacina A. Kon─Źni izdelek bomo razvili in tr┼żili v obliki surovine za prehranska dopolnila in v obliki kon─Źnega produkta. Gre za visokokakovostno prehransko dopolnilo, proizvedeno iz 100% EKO sestavin. Glavni projektni cilj je razvoj povsem novega izdelka, ki bo predstavljal izjemno inovacijo na trgu naravnih prehranskih dopolnil.

Z novim, inovativnim procesom, ki ga bomo v okviru raziskovalno-razvojnih dejavnosti tekom projekta docela optimizirali, bomo v celoti izkoristili zdravilne u─Źinkovine, ki se v ekstrakcijskih ostankih nahajajo v obilici, obenem pa zmanj┼íali samo koli─Źino odpadkov. Hkrati bo sam proizvodni proces optimiziran do te mere, da bo izredno energetsko u─Źinkovit, saj bomo tekom proizvodnega procesa namesto elektri─Źne energije uporabljali odpadno toploto iz obstoje─Źih proizvodnih procesov. Z navedenimi inovativnimi pristopi v proizvodnji bomo mo─Źno prispevali k prehodu na kro┼żno gospodarstvo, vklju─Źno z bla┼żenjem podnebnih sprememb, in tako dosegli visoko stopnjo tehnolo┼íke nevtralnosti.

V okviru inovativnega raziskovalno razvojnega projekta bomo izvedli vrsto R&D dejavnosti, s katerimi bomo v celoti optimizirali proizvodni proces. V sam proizvodni proces bomo uvedli popolnoma nove tehnolo┼íke procese, ki bodo potrebni za u─Źinkovito uporabo ekstrakcijskih ostankov iz obstoje─Źe proizvodnje kot surovine za pridobivanje ekstraktov zdravilnih u─Źinkovin. Ti procesi v industriji prehranskih dopolnil iz medicinskih gliv ┼íe niso poznani in uvedeni v standardne procesne postopke, zato bodo predstavljali globalno inovacijo na tem podro─Źju. Projekt bo omogo─Źil razvoj povsem novega izdelka, za katerega bo potrebno optimizirati proizvodne procese tako na laboratorijski kot tudi pilotni in industrijski ravni.

Skupna vrednost projekta znaša 539.164 EUR, vrednost sofinanciranja 299.981 EUR.

┬╗Nalo┼żba je del ukrepov slovenskega na─Źrta, ki ga financira Mehanizem za okrevanje in odpornost┬ź

Povezava: spletno mesto na─Źrta noo.gov.siDigitalna preobrazba podjetja MycoMedica d.o.o.

V sklopu javnega razpisa Spodbude za digitalno transformacijo MSP (P4D ReactEU), razpisanega s strani Javnega sklada Republike Slovenije za podjetni┼ítvo, smo v podjetju MycoMedica d.o.o. uspe┼íno pridobili sredstva za sofinanciranje operacije ┬╗Digitalna preobrazba podjetja MycoMedica d.o.o.┬ź.

NAMEN:

je spodbuditi rast in razvoj podprtih podjetij ter odpravljanje posledic pandemije Covid-19 na osnovi vlaganj v uporabo digitalnega poslovanja v svojih dobaviteljskih in/ali prodajnih verigah, dviga upravljavskih kapacitet, vpeljava digitalnih poslovnih modelov, izvedbe investicij za namene digitalne preobrazbe v proizvodnjo in poslovanje podprtih podjetij, pove─Źanje dodane vrednosti na zaposlenega ter ohranitev delovnih mest v podprtih podjetjih.

CILJI:

  • Izvedba digitalne transformacije v podprtih podjetjih, in sicer z izvedenim prehodom na digitalizacijo poslovanja in prilagoditvijo digitalnim trgom,
  • izbolj┼íanje kompetenc zaposlenih v podprtih podjetjih,
  • spodbujanje energetsko in snovno u─Źinkovitih procesov in 
  • pove─Źanje dodane vrednosti na zaposlenega v podprtih podjetjih.

Skupna vrednost projekta: 166.665,55 EUR

Višina sofinanciranja: 99.999,33 EUR

Povezava: http://www.eu-skladi.si/

┬╗Nalo┼żbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj┬ź

ErinacinA projekt – Prvo prehransko dopolnilo standardizirano na erinacin A (9.7.2020 ÔÇô 8.7.2022)

Cilj projekta je razviti prehransko dopolnilo iz medicinskih gliv vrste Hericium, ki bo kot prvo na svetovnem trgu imelo standardizirano in deklarirano vsebnost klju─Źne farmakolo┼íko aktivne u─Źinkovine v glivi – erinicin A. Gre za bioaktivno u─Źinkovino povsem naravnega izvora, ki dokazano deluje kot stimulator izlo─Źanja ┼żiv─Źnega rastnega dejavnika, na podlagi ─Źesar ji znanstvene ┼ítudije pripisujejo velik potencial pri zdravljenju sodobnih nevrodegenerativnih bolezni. Izdelek bomo na trgu ponudili v obliki surovine, namenjene proizvajalcem prehranskih dopolnil, ter v obliki kon─Źnega izdelka, namenjenega kon─Źnim uporabnikom.

Kon─Źni izdelek bomo razvili in tr┼żili v obliki surovine za prehranska dopolnila in v obliki kon─Źnega produkta. Gre za visoko kakovostno prehransko dopolnilo, proizvedeno iz 100% ekolo┼íko pridelanih surovin, ki ne vsebuje alergenov in je primerno tudi za vegane. Izdelek predstavlja globalno inovacijo na podro─Źju prehranskih dopolnil iz medicinskih gliv, saj trenutno na trgu ┼íe ni dostopnih izdelkov iz te glive, v katerih bi bila vsebnost erinacina A natan─Źno dolo─Źena in deklarirana.

Projekt poteka v partnerstvu podjetij MycoMedica d.o.o. in PharmaHemp d.o.o. Nalo┼żbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).


CoPro projekt – Prvo standardizirano prehransko dopolnilo iz medicinske glive Cordyceps (6.2.2018 – 6.2.2020)

V okviru projekta bomo razvili novo naravno prehransko dopolnilo iz medicinskih gliv vrste Cordyceps, ki bo prvo prehransko dopolnilo z visoko in standardizirano vsebnostjo farmakolo┼íko aktivne snovi – kordicepina. Najnovej┼íe znanstvene raziskave so potrdile pozitivne u─Źinke kordicepina pri zdravljenju in prepre─Źevanju ┼ítevilnih bolezni ter njegovo blagodejno delovanje na splo┼íno po─Źutje. Zato je trenutno veliko povpra┼íevanje po tovrstnih prehranskih dopolnilih s strani proizvajalcev in kon─Źnih uporabnikov. Rezultat projekta bodo nove oblike produkta, ki jih bomo tr┼żili proizvajalcem prehranskih dopolnil v obliki surovine za izdelavo kon─Źnih oblik ter kot prehranska dopolnila pod lastno blagovno znamko za kon─Źne uporabnike. Z inovativnimi analiznimi pristopi bomo kot prvi nadzorovali vsebnost kordicepina tako med postopkom gojenja gliv kot v kon─Źnih produktih. S tem bomo zagotavljali visoko stopnjo varnosti, kakovosti in u─Źinkovitosti na┼íega produkta, kar je na podro─Źju prehranskih dopolnil trenutno ┼íe vedno redkost. Z optimizacijo proizvodnje na industrijskem nivoju bomo bistveno pocenili stro┼íek pridelave surovine, kar posledi─Źno pomeni cenovno dostopnej┼íi produkt tako za proizvajalce prehranskih dopolnil kot kon─Źne uporabnike. Projekt je usmerjen v proizvodnjo prehranskih dopolnil, ki so primerna tudi za vegane, kar bomo dosegli z izborom ustreznih surovin, ki bodo tudi izklju─Źno 100% ekolo┼íkega izvora z najvi┼íjo stopnjo sledljivosti. S tak┼ínim pristopom je na┼í produkt visoko kakovosten, varen, u─Źinkovit, cenovno dostopen in zato komercialno zanimiv proizvajalcem in kon─Źnim uporabnikom tovrstnih prehranskih dopolnil.

Projekt poteka v partnerstvu podjetij MycoMedica d.o.o. in Kobis d.o.o. Nalo┼żbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

IMG_3895

IMG_3896