Za pravilno delovanje te strani mora biti javascript omogočen.

Hericium erinaceus

Ta izdelek vsebuje to vrsto gobe

Prehranska dopolnila iz resastega bradovca (Hericium erinaceus)

Hericium erinaceus ali resasti bradovec je izredno okusna in cenjena jedilna ter medicinska goba, ki raste na lesu podrtih dreves predvsem na severni zemeljski polobli (Evropa, vzhodna Azija, severna Amerika). Njena neobičajna oblika je navdihnila občudovalce, ki so jo zaradi nje poimenovali z nenavadnimi imeni: levja griva, opičja glava, opičja goba, medvedova glava, bela brada, ježasta goba, resasti bradovec… Na japonskem je znana predvsem kot Yamabushitake, na kitajskem pa jo imenujejo Shishigashira – »levja glava” in Houtou – »otroška opica«.

Med aktivne komponente gobe resasti bradovec štejemo za gobe tipične beta glukane, tako imenovani HEP3 sodi med farmakološko bolj zanimive 1-3D-beta glukane. V tej gobi najdemo tudi fitosterine, kot sta beta sitosterol in ergosterin. Goba resasti bradovec (Hericium erinaceus) vsebuje esencialne mineralne snovi in elemente v sledovih (Zn, Fe, Se, Ge itd.), niacin, biotin, vitamin D, kot tudi različne polisaharide in polipeptide. Zaradi kvalitetne aminokislinske sestave ima ta vrst gobe v primerjavi z drugimi jedilnimi gobami (šampinjoni, ostrigarji in šitake) najvišjo biološko vrednost in je zato pri vegetarijanskem načinu prehranjevanja kakovosten nadomestek mesu. V tradicionalni medicini jo zaradi njenega delovanja izredno cenijo in imenujejo “Naravna hrana za nevrone”.

Sestavine
Hericium erinaceus (prah) - Hericium erinaceus*
Hericium erinaceus K (kapsule) - Hericium erinaceus*, celuloza

*iz ekološke pridelave

Priporočen dnevni vnos in uporaba
Hericium erinaceus (prah)
- eno do dve žlički dvakrat dnevno po jedi  z nekaj tekočine
Hericium erinaceus K (kapsule)
– tri kapsule dvakrat dnevno po jedi z nekaj tekočine

Neto teža
Hericium erinaceus (prah)- 100g
Hericium erinaceus K (kapsule) - 70g (140 celuloznih kapsul po 500mg)

Pripravek služi le kot prehransko dopolnilo in ne nadomestilo zdravil. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom na suhem in hladnem mestu. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

preh_dopolnila-1 preh_dopolnila-2 preh_dopolnila-3
Resasti bradovec (Hericium erinaceus)