Za pravilno delovanje te strani mora biti javascript omogočen.

Cordyceps

Prehranska dopolnila iz gobe Cordyceps

cordyceps products with dry cordycepsIzdelki iz gobe Cordyceps

Cordyceps je gliva, ki raste v naravi na izredno visokih predelih gora. Že tisočletja jo uporabljajo v tradicionalni medicini na daljnega vzhoda. Tam jo nabirajo v naravnem okolju in zaradi svoje majhnosti (posamezna suha gobica tehta okoli 0,3 g), nedostopnosti terena, na katerem raste ter dejstva, da raste le 14 dni v letu, cena le-te pa zaradi učinkovin, ki jih vsebuje in vsesplošne uporabnosti v tradicionalni medicini dosega do 50.000€/kg.

Že mnogo let najrazličnejši znanstveniki z vsega sveta želijo obvladati različne načine njenega gojenja, saj naravna nahajališča ne zadovoljujejo potreb tržišča, nemalokrat pa nabiranje v naravi povzroča nestrpnost med prebivalci teh območij, ki pogosto  pripeljejo celo do manjših vojn.

preh_dopolnila-4Gojenje trosnjakov glive Cordyceps

Le redkim je uspelo obvladati načine gojenja in lahko se pohvalimo, da je naša ekipa ena izmed njih. S ponosom lahko trdimo, da so naši proizvodi iz gobe Cordyceps eni najkvalitetnejših na tržišču.

Gobo Cordyceps vam nudimo v prahu – Cordyvit® (najbolj naravna, nepredelana oblika) ter ekstraktu gobe Cordyceps v kapsulah – Cordyvit®K Plus, ki je namenjen posameznikom s hitrejšim tempom življenja in višjimi zahtevami.

preh_dopolnila-5

HPLC analiza farmakološko aktivne spojine kordicepin* nakazuje na veliko večjo aktivnost produkta Cordyvit® (črna črta) v primerjavi z umetno gojeno gobo Cordyceps (modra črta).

*Analiza opravljena na Edible Fungi Institute, Shanghai Academy of Agricultural Sciences, Shanghai, Kitajska

 

Cordyvit®Cordyvit® K PlusCordyvit® K